Skip Navigation Links
ČT24

BRITOVÉ ZJISTÍ, ŽE BERLÍNSKOU ZEĎ MÁ NA SVĚDOMÍ OBŘÍ PÁNSKÉ PŘIROZENÍ

 
Londýn – Prostřednictvím Českého centra se v Londýně představí Pražské komorní divadlo, které ve světové premiéře uvede divadelní adaptaci německého autora Thomase Brussiga Hrdinové jako my.

V režii Kamily Polívkové v inscenaci hrají Jiří Štrébl a Tereza Hofová. Hrát se bude v češtině a představení budou provázet anglické titulky. Hra je hodně založena na pohyblivých obrazech a dobových fotografiích. Thomas Brussig zpracovává příběh ambiciózního příslušníka Státní bezpečnosti Klause Uhltzschte, který je frustrovaný tím, že nemá holku, a stane se proto agentem Stasi. Kniha končí grandiózním finále, pádem Berlínské zdi, kterou zboří svým zbytnělým přirozením.

"Na začátku roku 2009 jsme hledali projekt, který nám pomůže oslovit britské publikum a zprostředkovat mu zkušenost, která provázela sametovou revoluci, pád Berlínské zdi a všechny následující změny ve střední a východní Evropě. Hrdinové jako my naše zadání splňovali a zároveň se nám s tím podařilo do Británie poprvé přivézt Pražské komorní divadlo, které se šesti cenami Alfréda Radoka patří ke špičkovým českým souborům," uvedl v telefonátu z Londýna pro ČT24 ředitel Českého centra Ladislav Pflimpfl.
 
Marie Třešnáková, ČT24, 24. listopadu 2009

 
 

Klub

Divadlo Komedie, Jungmannova 1, 110 00 Praha 1, Tel: +420 224 222 484-5, pokladna: +420 224 222 734 PO-PÁ 12:00-20:00, SO-NE dvě hodiny před představením