Skip Navigation LinksÚvod > Napsali o nás > Kritiky > ZAOSTŘENO NA Snílci
Mladá fronta dnes

ZAOSTŘENO NA SNÍLCI

 
Silně zkrácený Musilův text, scénicky posunutý do současnosti, zní v Komedii jako analýza vztahů v moderní společnosti, které oscilují mezi absolutní racionalitou a naprostou iracionalitou; zkázonosné jsou oba póly. Opět několik vynikajících hereckých výkonů (Hybnerová, Finger, Zach, Majer, Míčová).
Josef Chuchma redaktor MF DNES

V první scéně to vypadá, jako když sledujeme televizní seriál: velmi civilní herectví a zauzlenec mileneckých vztahů. Jenže takový „seriál“ by rychle divákovi zhořkl. Především proto, že mezilidské vztahy rozkrývá neúprosně a přesně. Divadlo Komedie má v repertoáru další vynikající kus.
Kateřina Kolářová redaktorka MF DNES

Režisér Dušan Pařízek si s Musilovým odkazem dobře rozumí. Po Zmatcích chovance Törlesse jsou i ve Snílcích úspěšně odkrývány komplikované mezilidské vztahy, přibarvené nenásilně traktovanými filozofickými tezemi. Protagonisté hrají na výbornou, scéna rozmluvy v lese (Finger, Zach) je excelentní.
Jan Kerbr redaktor Divadelních novin
 
Mladá fronta dnes, 21. června 2008

 
 

Klub

Divadlo Komedie, Jungmannova 1, 110 00 Praha 1, Tel: +420 224 222 484-5, pokladna: +420 224 222 734 PO-PÁ 12:00-20:00, SO-NE dvě hodiny před představením