Skip Navigation LinksÚvod > Napsali o nás > Kritiky > ZAOSTŘENO NA: Žižkov
Mladá fronta dnes

ZAOSTŘENO NA: ŽIŽKOV

 
Tereza Vinická, redaktorka ČRo 3
Na rozdíl od poetického náhledu na genia loci úseku Vodičkova-Lazarská (předchozí projekt zamýšleného cyklu) vidí David Jařab Žižkov očima slušně fabulujícího dramatika, jehož postavy jsou životné už na papíře. Na jevišti je tomu tak zásluhou výstižné vizuální stylizace a skvělých hereckých výkonů.

Jan Kerbr, redaktor Divadelních novin
Novinka překvapí svou relativně konvenční formou. Největší devizou inscenace je jedenáct přesných, výkonnostně vyrovnaných hereckých výkonů. I když přibližně od poloviny lze odhadnout, jak příběh propletený drsnými partnerskými vztahy dopadne, je návštěva Žižkova docela inspirativní.

Kateřina Kolářová, redaktorka MF DNES
Žižkov Davida Jařaba má podtitul hra o lásce: tři páry, tři solitéři, ostýchavý homosexuál a jeden přivandrovalec z velkého světa. Dohromady jedenáct znamenitých hereckých výkonů, podtržených jednoduchou scénografií i výbornými, přesnými kostýmy. Škoda jen, že zápletka i rozuzlení jsou značně předvídatelné.
 

 
 

Klub

Divadlo Komedie, Jungmannova 1, 110 00 Praha 1, Tel: +420 224 222 484-5, pokladna: +420 224 222 734 PO-PÁ 12:00-20:00, SO-NE dvě hodiny před představením